НАГРАДИ

"Канарчетата" от СОУ "Св. Климент Охридски" спечелиха училищното първенство за 7 клас

Отборът на СОУ "Св. Климент Охридски" спечели училищното първенство за деца от 5 до 7 клас. Финалите се играха в Етрополе, а тимът на "жълто-черните" бе съставен изцяло от футболисти от школата на Ботев, които учат в пловдивското училище. В груповата фаза, водените от Марчо Дафчев и госпожа Галина Здравчева момчета, постигнаха две победи - с 1:0 над домакините от Етрополе и 6:0 над представителя на София. Във финалната среща "жълто-черните" разгромиха с 6:0 тима от Варна, който пък бе изграден от футболисти на Черно море. С хеттрик във вратата на варненци се отчете Станислав Шопов, два гола наниза Даниел Иванов, а едно попадение вкара Иван Арамазов.


Малките канарчета от “Ботев” (Пд) и децата от СОУ “Св. Климент Охридски” са победителите от Пловдив в “Данониада” 2016г. Отборите на “Ботев” (Пд) и СОУ “Св. Климент Охридски”. (Пд) са победителите в мачовете от “Данониада” - зона Пловдив, които се проведоха на 14 май на градския стадион в града под тепетата.
Малките канарчета от набор 2004 победиха във финала децата на “Берое” (Ст. Загора) с 1:0 и с обща голова разлика 7:0 в 4 мача. През 2015 децата на “Ботев” записаха едно от най-добрите класирания на български отбор на Международна купа “Данон”, където заеха 10-то място след победа над Бразилия. Другият финалист в зоната е отборът на пловдивското СОУ “Св. Климент Охридски”. В последния си мач те се наложиха над “Арда -1924” с 1:0 и обща голова разлика 9:0 в 4 мача. Деца от школата на СОУ “Св. Климент Охридски” бяха победители в зоната и през 2011 година. Двата отбора бяха поздравени от легендарния халф на “Ботев” Петър Зехтински. Следващите мачове от „Данониада” 2016 г. са в София на 20 май. Срещите са отворени за публика и ще се проведат на стадион “Раковски”. Срокът за приемане на заявки за участие на отборите е един ден преди мачовете в зоната.


Деца от школата на Ботев спечелиха училищното първенство до 7 клас
Децата от школата на Ботев, които учат в СОУ "Св. Климент Охридски", спечелиха училищното първенство в града. "Канарчетата" завоюваха първото място в първенството до 7-ми клас и по този начин се класираха за областните финали. На финала, водените от Марчо Дафчев и госпожа Здравчева момчета от наборите 2002 и 2003, разгромиха с 4:0 връстниците си от СОУ "Черноризец Храбър". Любопитен факт е, че в това училище учат повечето от момчетата от школата на Локомотив (Пловдив) и на терена на стадион Пловдив се получи своеобразно градско дерби между "жълто-черни" и "черно-бели". Два гола за победата реализира Даниел Иванов, а по едно попадение добавиха Станислав Шопов и Петър Итов. Миналата година ботевистите от СОУ "Св. Климент Охридски" отново финишираха като градски първенец до 7-ми клас, като на финала, по подобие на този сезон, победиха СОУ "Черноризец Храбър". Тогава срещата завърши 3:0, като с два гола се отчете Кристиан Добрев, а третият бе дело на Димитър Тонев.
СОУ "Климент Охридски" с второ място на училищното първенство за набор 2001 г.

назад
начало